Milla Martikainen

Soutajat

work-in-process / summer theatre in Puumala, Lake Saimaa

— PROJECT NAME

Soutajat


— ROLE

Scenographer in collaboration with Pertti Martikainen


— DATE

premiere in Puumala, Saimaa July 2021


— WORKING GROUP

Dramaturgy and script: Essi Rossi

Director: Joel Neves

Choreographer: Veera Lamberg

Sound designer: Janne Masalin

Scenographer: Milla Martikainen

Scenographic design and building: Pertti Martikainen

Performers:

Saaristoryhmä's actors Merja Härkönen, Aino Keijonen, Erkki Luukkonen, Tuula Luukkonen, Riitta Pellava, Ilmari Pulli, Tuomo Reponen, Martti Venäläinen and Keijo Viskari

Saimaan sydän on teatterihanke, joka tuottaa kolmena peräkkäisenä vuonna Puumalan saaristoon korkeatasoista kesäteatteria. Hanke käynnistyy heinäkuussa 2021. Ensimmäinen esitys, Soutajat, toteutetaan yhteistyössä Saaristoryhmän ja Veskansan kylät ry:n kanssa. Esitys saa ensi-iltansa Lintusalon Nestorinrannassa 17.7.2021 Klo 19.00.


Soutajat on kokemuksellinen esitys, jossa yleisö kutsutaan kesäiselle järvenselälle tapaamaan Saimaalla eläneitä ihmisiä ja muita elämänmuotoja. Jos Saimaalla olisi muisti mitä se muistaisi, esitys kysyy ja tarjoaa poikkeuksellisen mahdollisuuden matkustaa teatteriesityksen merkeissä läpi ajan ja sen kerrostumien. 

Teosta esitetään sekä katsotaan soutuveneistä suojaisassa lahdenpoukamassa. Paikalle voi saapua omalla veneellä tai lainata sellaisen Nestorinrannan laiturista. Tarkemmat saapumisohjeet Nestorinrantaan löytää Veskansan kylät ry:n nettisivuilta.


Esityksen ammattitaiteilijoilla on monen sukupolven siteet Puumalaan, ja Soutajat on työryhmän ensimmäinen yhteistyö rakkaassa maisemassa paikallisten harrastajien kanssa. Työryhmään kuuluvat käsikirjoittaja Essi Rossi, ohjaaja Joel Teixeira Neves, koreografi Veera Lamberg, lavastaja Milla Martikainen ja äänisuunnittelija Janne Masalin. Lisäksi näyttämöllä nähdään Saaristoryhmän näyttelijät Merja Härkönen, Aino Keijonen, Erkki Luukkonen, Tuula Luukkonen, Riitta Pellava, Ilmari Pulli, Tuomo Reponen, Martti Venäläinen ja Keijo Viskari.


Esityksen pohjana toimiva näytelmäkäsikirjoitus on valmistettu yhteistyössä Saaristoryhmäläisten kanssa. Näytelmässä yhdistyvät paikallisia historiallisia henkilöitä kuvaavat tapahtumat ja esiintyjien henkilökohtaiset luontopäiväkirjamerkinnät.


“5.3.2021 Verkoilla käynti Vetojaolla. Oli aurinkoinen päivä, heikkoa länsituulta. Kalakavereina Pertti ja lapinkoira Haru. Kalaakin tuli hyvin, 8 kuhaa ja yksi made.” 


Soutajat esityskausi jatkuu ensi-illan jälkeen kahdeksan esityksen verran: Ke 21.7. Klo 19.00-20.00, Pe 23.7. Klo 19.00-20.00, Su 25.7. Klo 19.00-20.00, Ke 28.7. Klo 19.00-20.00, Pe 30.7. Klo 19.00-20.00, La 31.7. Klo 19.00-20.00. Kaikki esitykset alkavat kello 19.00 ja esitys kestää noin tunnin. Sään ollessa aivan mahdoton, esitys siirretään Lintusalon koulun tiloihin. Muutoksista työryhmä tiedottaa Veskansan kylät ry:n ja Puumalan kunnan kulttuuritapahtumien internetsivuilla.